Heräsin yöllä flunssan yllättäessä. Töihin on silti mentävä, mikä on hyvin ikävää. Mitäköhän lukisin tänään töissä? Taidan lukea vaikkapa Kersti Bergrothia tai sitten jotakin nuorten romaania koulun kirjastosta.
Eiliset fudismatsi-tunnelmat ovat jo vähän kaikonneet, varsinkin kun väärä joukkue voitti.
Nyt yritän tosissani keskittyä tutkimusaiheisiini, lähiöihin.
Jos tätä lukee joku jossakin Helsingin seudun lähiössä 1950 - 1960 -luvulla asunut, niin ole hyvä ja kirjoita minulle vaikkapa sähköpostia aiheesta. Olisi ihanaa tietää, minkälaista siellä on ollut.

Minä joudun muuten vain luottamaan tietoihini joita voin tutkijoiden kirjoituksista lukea.
Olen niin paljon miettinyt, olivatko asiat niin hyvin lähiöissä, kuin joissakin tutkimuksissa annetaan ymmärtää. Tiedän toki, että ne ovat hyviä asuinpaikkoja varsinkin alkukankeutensa jälkeen, mutta aluksi kai sai odottaa palvelujen tuloa alueelle, eikä julkista liikennettä juuri ollut.

Minun vanhempani muuttivat Vantaan Rajatorppaan joskus 1960-luvulla. Silloin siellä ei ollut vielä juuri mitään. Rajatorppahan on rakennettu mansikkamaalle ja kun vasnhempani muuttivat ilmeisesti Rajatorpan ensimmäiseen taloon, ei siellä tietenkään ollut juuri muuta kuin rakennustyömaata. Kaupassa piti käydä kaukana, eivätkä bussit vielä kulkeneet niin kuin nykyisin.

Mutta kertokaa itse kokemuksistanne!